Inici » Borrell proposa un embargament d’armes a Israel: més que no pas paraules

Borrell proposa un embargament d’armes a Israel: més que no pas paraules

by premium.cat
un hombre con traje y corbata parado en un podio con un micrófono frente a él y un fondo azul, Charles Mahoney, David Lazar, un holograma, prensa privada

La postura de Josep Borrell

L’Alt Representant de la Unió Europea per a la Política Exterior, Josep Borrell, ha plantejat als Estats Units la necessitat d’imposar un embargament d’armes a Israel. Segons Borrell, les operacions militars d’Israel al sud de Gaza són considerades ‘excessives’ i ‘desproporcionades’. A més, ha expressat la seva preocupació per l’impacte humanitari d’aquestes accions a la població palestina. Borrell ha instat els EUA a prendre mesures concretes per reduir el nombre de víctimes a la Franja de Gaza, més enllà de les meres paraules de preocupació.

La situació a Rafah

El cap de la diplomàcia europea ha destacat la situació a Rafah, on s’han dut a terme operacions militars recents per part d’Israel. Aquestes operacions han posat en perill els subministraments i han agreujat la situació humanitària a la Franja de Gaza. Borrell ha advertit del possible desastre humanitari a la zona i ha recordat que Rafah és el punt d’arribada de molts desplaçats palestins. Des de l’inici del conflicte entre Israel i Hamàs, la gent a Gaza està atrapada i pateix bombardejos constants sense possibilitat d’escapament.

El paper de la UNRWA

Pel que fa a la UNRWA, Borrell ha defensat el paper d’aquesta agència i ha destacat la tasca en l’atenció als refugiats palestins. Davant de les acusacions d’Israel sobre la implicació de treballadors de la UNRWA en atacs de Hamàs, Borrell ha subratllat la importància d’esperar els resultats de la investigació interna. Mentrestant, ha emfatitzat la necessitat que la gent rebi atenció mèdica i alimentació adequada.

Reaccions internacionals

L’operació militar israeliana a Rafah ha generat preocupació a nivell internacional, incloent-hi els Estats Units. El president Joe Biden ha expressat la seva desaprovació i ha instat Israel a no dur a terme operacions militars sense un pla creïble per garantir la seguretat de les persones refugiades a la zona. Diversos països, com Alemanya, el Regne Unit, els Països Baixos, han congelat l’enviament de diners a la UNRWA en resposta a les acusacions d’Israel. Tot i això, Espanya i Noruega han anunciat que continuaran brindant suport financer a l’agència.

Conclusions

En conclusió, Josep Borrell ha proposat un embargament d’armes a Israel com a mesura per reduir la violència i el nombre de víctimes a la Franja de Gaza. Ha expressat la seva preocupació per la situació humanitària i ha instat a prendre accions concretes més enllà de les paraules de preocupació. A més, ha destacat la importància de la UNRWA a l’atenció als refugiats palestins i ha defensat el seu paper. La comunitat internacional ha mostrat diverses reaccions davant l’operació militar a Rafah, amb crida a la contenció i congelació de fons a la UNRWA. Espanya i Noruega han anunciat el suport continu a l’agència.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00