Inici » Inèdita condemna a mort: Execució amb Nitrogen als EUA

Inèdita condemna a mort: Execució amb Nitrogen als EUA

by PREMIUM.CAT
una mujer mira una lámpara que cuelga de una cadena en una habitación con una pared blanca, Clarice Beckett, imagen promocional, retrato de un personaje, arte feminista

Un Capítol Fosc a l’Estil d’Alabama

Malgrat les crítiques i la repulsa global, el Tribunal Suprem dels Estats Units ha decidit seguir endavant amb una execució sense precedents a l’estat d’Alabama.

El condemnat, que va sobreviure a una injecció letal, ara s’enfronta a la mort per asfixia amb gas nitrogen, un mètode inèdit que priverà la persona d’oxigen.

Controvèrsia Internacional

Desafiants a les crítiques de l’Oficina de les Nacions Unides per als Drets Humans, els EUA procediran amb aquest mètode que, segons alguns, pot ser considerat un tracte cruel i inhumà.

La sol·licitud de paralitzar l’execució per part dels advocats del pres, Kenneth Smith, ha estat denegada pel Tribunal Suprem, tot mantenint la controvèrsia que envolta aquesta decisió.

Lluita Legal i Antecedents

Els advocats de Smith havien argumentat que cap reclús als EUA havia estat executat amb nitrogen, marcant una nova etapa en la controvèrsia sobre els mètodes d’execució.

Aquesta no és la primera vegada que Smith s’enfronta a l’horror de la pena de mort, havent sobreviut ja a una injecció letal. La cort anteriorment va rebutjar aquest mètode, considerat problemàtic pel seu dolorós intent de trobar una vena per a l’execució.

Dubtes i Ampliació de l’Ús del Nitrogen

L’ONU ha expressat ‘seriosos’ dubtes sobre la possibilitat que aquesta execució pugui equivaldre a tortura o altres formes de càstig cruel, inhumà i degradant.

Amb Oklahoma i Mississipi sumant-se a la utilització del gas nitrogen, les qüestions ètiques i els dubtes legals continuen augmentant en aquesta qüestió sensible.

Altres Desenvolupaments d’Interès

Mentrestant, altres notícies importants continuen emergint en el panorama nacional i internacional.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00