Inici » La Monarquia Revela les ‘Cloàques’

La Monarquia Revela les ‘Cloàques’

by PREMIUM.CAT
un grupo de personas en una masa de agua con un barco en medio y un hombre con un abrigo rojo encima, Andreas Gursky, fotografía premiada, una pintura mate, estancamiento

Un Canvi de Vent en la Relació Mediàtica amb la Monarquia

Des dels primers dies de la Transició, la monarquia espanyola ha estat notablement ben acollida pels mitjans de comunicació. En contrast amb altres corones europees, que han estat sotmeses a una observació crítica, els Borbons han gaudit d’una llarga època de relacions positives amb els mitjans espanyols.

No obstant això, els vents han canviat. Els escàndols acumulats pel rei emèrit, actualment en un exili virtual a Abu Dhabi, han provocat una desestabilització. Fins ara, la protecció al voltant de Felip VI i la reina Letícia havia estat relativament efectiva. Tanmateix, els rumors i atacs recents a la reina Letícia han generat preocupació a la Zarzuela, segons fonts properes.

El Llibre Revelador de Jaime Peñafiel

Jaime Peñafiel, reconegut periodista, ha provocat controvèrsia amb el seu últim llibre, ‘Letícia i jo’. Segons declaracions de Jaime del Burgo, excunyat de la reina, s’hi detallen relacions sentimentals amb Letícia Ortiz des del 2000. Malgrat que la premsa espanyola ha mantingut silenci, alguns mitjans estrangers, com el britànic Daily Mail, han destacat aquesta informació sensacionalista.

Peñafiel, en una entrevista recent, va afirmar que la reina havia enfrontat problemes de fertilitat i que la seva germana Erika li hauria cedit els seus òvuls, creant un lligam especial amb les filles reials. Aquesta situació hauria provocat tensions, fins i tot prohibint a Letícia l’accés a la Zarzuela per part de la seva germana. El periodista va ser acomiadat pel diari El Mundo després de la polèmica.

Reaccions a Palau Davant les ‘Cloàques’ Mediàtiques

Actualment, a la residència reial, es viu amb nerviosisme a causa de les suposades revelacions de Peñafiel. Malgrat les tensions, les fonts suggereixen que no hi ha cap connexió entre Peñafiel i el rei emèrit, Joan Carles de Borbó, que ha mantingut distància del periodista. Es parla obertament de ‘cloàques mediàtiques’ per descriure l’escalf generat per les declaracions.

Les Conseqüències de l’Abdicació i un Diplomàtic al Comandament

Jaime Peñafiel no ha oblidat la forma en què els monarques actuals van gestionar l’abdicació del rei emèrit el 2014. Aquest esdeveniment, vist com traumàtic per alguns partidaris de la Corona, va generar teories de conspiració sobre una abdicació forçada. Les conseqüències, com el ressorgiment del sentiment monàrquic i la caiguda de l’atracció joancarlista, han marcat la societat espanyola.

Enmig d’aquesta ‘crisi Del Burgo’, s’ha produït un canvi esperat al capdavant de la Casa Reial. Jaime Alfonsín ha deixat pas a Camilo Villarino, un diplomàtic experimentat amb una extensa carrera. La seva designació ha sorprès alguns cercles polítics, ja que representa un gir clar pel perfil tradicional. Villarino, amb experiència com a cap de gabinet en assumptes exteriors, ha treballat amb governs de diferents partits i es preveu que utilitzarà les seves habilitats per protegir la monarquia en temps de crisi.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00