Inici » Telma i Érika, les dues germanes de la reina Letizia que han viscut lluny dels focus

Telma i Érika, les dues germanes de la reina Letizia que han viscut lluny dels focus

by PREMIUM.CAT
un grupo de personas paradas una al lado de la otra en una habitación con un cuadro en la pared detrás de ellos, Fernando Amorsolo, imagen promocional, una pintura hiperrealista, sumatraismo

Les dues germanes de la reina Letizia, Telma i Érika, han tingut una vida molt diferent a la de la seva germana petita, que va passar de ser periodista a reina consort d’Espanya. Telma i Érika han optat per una trajectòria més discreta i reservada, sense aparèixer gaire en els mitjans de comunicació ni en les revistes del cor. Telma té 50 anys i Érika va morir als 31.

Telma Ortiz Rocasolano, la desconeguda

Telma Ortiz Rocasolano va néixer el 27 d’octubre de 1973 a Oviedo, Astúries, i és la germana gran de la reina Letizia. Mentre la Reina es converteix en un referent de la moda i de les dones, ella, dos anys més gran, va decidir des del principi portar una vida més privada i allunyada dels mitjans. És llicenciada en Psicologia i s’ha dedicat a la branca infantil, treballant en diverses fundacions i organitzacions solidàries relacionades amb la infància i la discapacitat, i convertint-se en una defensora dels drets dels més desfavorits.

Telma ha passat per alguns moments difícils en la seva vida personal, com un matrimoni efímer amb Jaime del Burgo, del qual es va divorciar el 2002. Després, va tenir una relació amb l’advocat Enrique Martín Llop, amb qui va tenir una filla anomenada Amanda, el 2014. Malgrat no estar en el centre de l’atenció pública com la seva germana, la major de les Ortiz Rocasolano ha mantingut una imatge de compromís social i discreció que ha preservat la seva vida personal de la curiositat mediàtica, però no ha pogut evitar del tot els titulars.

El 2020, es va fer públic el seu idil·li amb Robert Gavin Bonnar, un empresari escocès que va ser marit de la famosa violinista Sharon Corr, membre de The Corrs. El casament d’ambdós el 2001 va durar fins al 2018, quan van decidir separar-se. La seva relació anterior va fer que la història d’amor de Telma i Bonnar es convertís en tema habitual en els mitjans.

Ara, el seu romanç sembla haver-se afiançat malgrat l’interès dels paparazzi i els comentaris de la premsa. La discreció de Telma s’ha respectat, i poc se sap dels detalls íntims de la seva relació, però sí han transcendit fotografies sobre moments que han compartit a Espanya o Escòcia. Junts tenen una nena, de nom Erin, que encara no hem vist en públic.

Érika Ortiz Rocasolano, la més propera

Érika Ortiz Rocasolano, nascuda el 16 de febrer de 1975 a Oviedo, va ser la germana petita de Letizia. Érika va ser molt propera a la seva germana Letizia i van tenir una relació estreta al llarg de les seves vides. Érika va ser periodista i va treballar en diversos mitjans de comunicació, com la Agència EFE i diversos diaris. En la seva carrera, es va especialitzar en la cobertura de temes de societat i cultura.

Érika es va casar amb Antonio Vigo el 2003, però lamentablement la parella es va separar el 2005. Van tenir una filla en comú, Carla Vigo, que de tant en tant apareix en la premsa per la seva relació amb la Família Reial. Tràgicament, Érika va patir la depressió durant anys i, el 7 de febrer de 2007, va morir als 31 anys. La seva mort va commoure a la família Ortiz Rocasolano i a l’opinió pública a Espanya. La seva trista pèrdua va marcar un moment dolorós per a la família i per a Letizia en particular. La Reina ha parlat públicament sobre la importància de la salut mental i el suport a les persones que pateixen la depressió, en part com a conseqüència de l’experiència de la seva germana.

Jesús Ortiz i Paloma Rocasolano, els pares de Letizia

Enmig de tota aquesta història es troben els seus pares, Jesús José Ortiz Álvarez i María Paloma Rocasolano Rodríguez, que van tenir un paper fonamental en la vida de la seva filla, des de la seva educació i valors fins al seu ascens a la reialesa espanyola. Malgrat estar divorciats des d’abans que doña Letizia entrés a la Família Reial, la seva relació és cordial i de tant en tant es veuen junts en els actes oficials de la seva filla o les seves nétes.

El pare, Jesús José Ortiz Álvarez, va néixer el 17 de febrer de 1949 al municipi asturià de Tineo. La seva vida va estar dedicada al Periodisme i la Comunicació, una professió que ha tingut un paper rellevant en la història de la seva família. Graduat en Ciències de la Informació per la Universitat Complutense de Madrid, es va fer un nom com a periodista en diversos mitjans de comunicació regionals i nacionals. Actualment manté una relació estable amb Ana Togores.

Al llarg de la seva vida, va exercir la seva tasca com a corresponsal i redactor en diverses publicacions, com el diari ABC i l’agència EFE. El seu compromís amb l’ètica periodística i la comunicació el va portar a tenir un paper clau en la formació de la seva filla Letizia, inculcant-li els valors de la professió, la importància de l’objectivitat i la recerca de la veritat en la informació.

Per la seva banda, María Paloma Rocasolano Rodríguez, mare de Letizia Ortiz, va néixer l’11 de setembre de 1952 a Saragossa, Espanya. La seva carrera i compromís es van centrar en el món de la sanitat, una professió que també ha deixat una empremta en la seva filla, l’actual Reina. Llicenciada en Infermeria per la Universitat de Saragossa, va treballar com a infermera en diverses institucions de salut al llarg de la seva vida.

Segueix-nos la pista

Lo més nou

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00