Inici » Com es va restaurar el retrat de ‘Donya Teresa Miró’ de Lorenzo Casanova

Com es va restaurar el retrat de ‘Donya Teresa Miró’ de Lorenzo Casanova

by premium.cat
una mujer con el pelo largo y una chaqueta negra posando para una foto con una pared bronceada detrás de ella, Anna Hotchkis, rostro perfecto, una pintura fotorrealista, hiperrealismo

Un treball delicat i professional

El retrat de la senyora Teresa Miró de Lorenzo Casanova Ruiz és una de les joies de la Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi. Aquesta obra, realitzada pel pintor alcoià al segle XIX, necessitava una intervenció de restauració per recuperar la seva bellesa original.

L’encarregada de fer aquesta tasca va ser la Graduada en Conservació i Restauració de Béns Culturals, Ángela Molina Vañó, que va comptar amb el suport i l’assessoria del regidor de Patrimoni Cultural, Ignacio Trelis i la directora del Museu Arqueològic Camilo Visedo Moltó, Palmira Torregrosa. Molina va treballar com a becària en aquest museu.

El procés de restauració

Per restaurar el retrat de la senyora Teresa Miró, Molina va realitzar un estudi organolèptic de l’obra, utilitzant tècniques fotogràfiques visibles i d’instrumental òptic de suport. Així, va poder comprovar que l’estat de conservació de l’obra era força bo, sense danys estètics ni estructurals. Hi havia, però, un problema: una capa groguenca cobria tota la superfície, alterant l’aparença estètica i la colorimetria original de l’obra.

L’objectiu principal de la restauració era eliminar el vernís no original i la capa de brutícia intermèdia per tornar la colorimetria original. Per això, Molina va utilitzar productes químics específics i tècniques de neteja acurades, respectant al màxim l’obra original.

El resultat final

Després de la restauració, el retrat de ‘Donya Teresa Miró’ de Lorenzo Casanova llueix amb tota la seva esplendor. Els colors són més vius i harmoniosos, i els detalls de la cara i el vestit de la retratada s’aprecien millor. L’obra ha recuperat el seu valor artístic i històric, i es pot admirar al Museu Arqueològic Camilo Visedo Moltó.

El regidor de Patrimoni Cultural, Ignacio Trelis, destaca que: “Des de la regidoria de patrimoni cultural, treballem per conservar el nostre llegat. Cada peça és única, insubstituïble, i la restauració i la conservació són les nostres armes per prevenir la desaparició d’aquest patrimoni cultural. Recuperar i conservar aquestes obres és una de les tasques fonamentals d’aquesta regidoria amb el propòsit de donar a conèixer a la nostra societat, el meravellós patrimoni artístic que té Alcoi”.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00