Inici » Com estalviar diners en la teva hipoteca cada mes

Com estalviar diners en la teva hipoteca cada mes

by PREMIUM.CAT
una casa con una señal de alto roja frente a ella y un cartel de venta frente a ella, Arlington Nelson Lindenmuth, fotorrealista de 8k, una representación digital, movimiento de artes y oficios

La situació econòmica actual dificulta el pagament de les hipoteques

Vivim un moment econòmic molt complex. Moltes persones tenen problemes per fer front a les seves hipoteques cada mes, sobretot si tenen un préstec amb interès variable. Aquest tipus de préstecs depenen de l’Euríbor, que va arribar al 4,1% el mes de setembre i es va apropar als seus nivells més alts.

A més, el mercat immobiliari té un desequilibri entre l’oferta i la demanda. Hi ha més gent que busca casa que no pas cases disponibles. Això fa que els preus augmentin i que sigui més difícil accedir a una hipoteca.

Una possible solució: negociar amb el banc les condicions de la hipoteca

Si ets una de les persones que pateix per pagar la hipoteca cada mes, pots intentar negociar amb el banc per millorar les condicions del teu préstec. La hipoteca és un contracte entre tu i el banc, i per tant, sempre pots plantejar alternatives més beneficioses per a tu.

Però com pots negociar amb el banc? El primer pas és contactar amb la teva entitat i explicar-li que vols revisar les condicions de la hipoteca. També has de dir-li el motiu pel qual ho vols fer i presentar-li dades que avalin la teva sol·licitud. Per exemple, si has millorat la teva situació laboral i pots assumir unes quotes més altes, però amb un interès més baix.

Què fer si el banc no accepta negociar?

Si el banc no et fa cas o et posa traves, no et desanimis. Hi ha altres opcions que pots explorar. Una d’elles és buscar altres entitats que t’ofereixin millors condicions per la teva hipoteca i que estiguin disposades a subrogar el teu préstec. Això vol dir que el nou banc es faria càrrec de la teva hipoteca i tu passaries a ser el seu client.

Si trobes una oferta que t’interessi, torna a parlar amb el teu banc i mostra-li les condicions que t’ofereix l’altre entitat. Demana-li que iguali o superi aquesta oferta. Si ho fa, hauràs aconseguit renegociar la teva hipoteca sense canviar de banc ni pagar altres comissions. Si no ho fa, pots decidir si et convé canviar de banc o no.

Conclusió

Negociar amb el banc les condicions de la hipoteca pot ser una bona manera d’estalviar diners cada mes. Però no és l’única. També pots plantejar-te altres alternatives, com ara ampliar el termini de la hipoteca, canviar el tipus d’interès o reunificar els teus deutes. El més important és que analitzis bé la teva situació i que busquis la millor opció per a tu.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00