Inici » El cas Casol tensiona les costures a la direcció de Junts

El cas Casol tensiona les costures a la direcció de Junts

by premium.cat
una mujer sentada en una sala del tribunal con otras personas detrás de ella mirando algo en el aire con una mirada seria en su rostro, Araceli Gilbert, imagen promocional, una foto de archivo, arte académico

El futur de Casol en l’executiva de Junts

El cas de Cristina Casol, diputada lleidatana de Junts, ha generat tensions dins del partit. La majoria dels diputats de Junts han demanat la dimissió de Casol com a parlamentària, la qual cosa ha posat en evidència les divisions internes del partit. Aquesta situació és un reflex de les amenaces a la unitat del tàndem Borràs-Turull, que lidera Junts.

Malestar en l’entorn de Borràs

Diversos dirigents de l’entorn de Laura Borràs, líder de Junts, han mostrat el seu malestar per la pèrdua de pes polític de Borràs en els últims mesos. Aquesta pèrdua de pes es deu a diversos factors, com la seva condemna per la causa de la Institució de les Lletres Catalanes i la seva exclusió de la negociació amb el PSOE. A més, s’ha criticat que Jordi Turull, el seu company de tàndem, hagi pres decisions de forma unilateral sense consultar els membres del partit.

El futur de Casol

El futur de Cristina Casol es decidirà en l’executiva de Junts que tindrà lloc properament. En cas de ser expulsada del partit, Casol podria continuar com a diputada no adscrita. No obstant això, la majoria dels diputats de Junts han expressat la seva opinió que Casol abandoni el Parlament, el que demostra el malestar existent dins del partit.

Conclusions

El cas Casol ha posat de manifest les tensions internes dins de Junts i les divisions existents en el partit. Aquesta situació és un repte per a la direcció del partit, que haurà de prendre decisions per mantenir la unitat i la cohesió interna. El futur de Casol i el seu paper dins del Parlament seran decisius per al futur de Junts.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00