La UIB publica el sisè Anuari de la Joventut de les Illes Balears
La Universitat de les Illes Balears ha donat a conèixer la sisena edició de l’Anuari de la Joventut de les Illes Balears, una obra que recopila 17 articles sobre diversos aspectes de la realitat dels joves de les Balears.
L’ús del català entre els joves de les Illes està en regressió
Un dels estudis que formen part de l’Anuari és el que afirma que la llengua catalana està perdent terreny entre la població jove (entre 15 i 29 anys) de les Illes, malgrat que aquest grup de població és el que té un nivell de coneixement més alt, segons indica l’estudi ‘Els joves i llengües a les Balears: actituds, trajectòries i usos lingüístics predominants’ de Xisca Castell, Elga Cremades i Maria del Mar Vanrell.
Els joves catalanoparlants són els que més canvien de llengua
Les autores de l’estudi expressen una especial inquietud per l’augment de casos de joves catalanoparlants que deixen de parlar català i adopten el castellà com a llengua habitual. De fet, assenyalen, són els que menys fan servir el català en les seves converses en àmbits com l’escola, la família, el treball, els amics o l’oci.
El català, una llengua només per a autòctons?
Les autores de l’estudi lamenten que persisteixi la percepció que el català només és apropiat per comunicar-se amb persones que es consideren com a natives, sigui per la seva forma de parlar o pel seu aspecte físic.