Inici » Més de vint entitats s’uneixen per protegir el valencià davant dels intents del Consell de generar “conflicte”

Més de vint entitats s’uneixen per protegir el valencià davant dels intents del Consell de generar “conflicte”

by PREMIUM.CAT
un gran grupo de personas sentadas en una sala con sillas y un podio frente a ellos, todos mirando a un orador, Bernd Fasching, panorámica, una representación digital, accionismo vienés

La confluència -NOS, un conglomerat d’entitats per la defensa i la promoció del valencià

Avui s’ha presentat a la Sala Altamira, de la Universitat d’Alacant, la confluència -NOS, un conglomerat d’entitats per la defensa i la promoció del valencià, l’única llengua pròpia oficial al País Valencià, i per a la vigilància i l’exigència a l’Administració autonòmica del compliment de les seves obligacions de protegir-la i respectar-la establertes a l’Estatut d’autonomia. Vint-i-sis entitats cíviques de lacció social, educativa, cultural i de làmbit del treball formen part daquesta iniciativa.

Les entitats agrupades han explicat que, davant del descens d’ús social del valencià i de les accions del govern actual “de marginació i d’ús de la llengua com a element de conflicte i divisió”, s’han unit per proposar a la ciutadania activitats a les que el valencià sigui la llengua d’acollida i de trobada on les persones individualment o en grup puguin viure en valencià i conèixer les entitats que s’hi han sumat o que se sumaran a aquesta agrupació.

Las Travesses per la llengua (Travesías por la lengua), la primera actividad de la confluencia

Les entitats que conformen -NOS, han anunciat que la primera de les activitats que es farà combina territori, llengua i reivindicació: les Travesses per la llengua (Travessies per la llengua). “En concret, inspirant-nos en la idea de la Korrika, els Correllengua o la marxa SOM (SOMOS), volem teixir el país i enllaçar-nos per protegir el nostre valencià, el català de tots”, assenyalen.

Aquestes cites, on es traçaran simbòlicament 4 barres a tot el País Valencià fins arribar a cada comarca, començaran el proper 25 de febrer a l’Alt Millars, amb inici a Vallat i arribada a Algerita.

Un manifest amb un decàleg per reivindicar que el valencià continuï sent un espai d’acolliment i promoció social

D’altra banda, les entitats han presentat un manifest amb un decàleg per reivindicar que el valencià continuï sent un espai d’acollida i de promoció social i han defensat el dret a utilitzar lliurement el valencià sense traves ni censura, tant per part de les persones nascudes al territori valencià com de les persones nouvingudes, independentment de la seua llengua familiar, a més, han exigit igualtat de tracte amb el castellà.

Finalment, també han informat que presentaran accions de denúncia dels incompliments de la normativa de promoció així com d’atac a les entitats de defensa de la llengua o de desautorització de l’autoritat normativa de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

-NOS, Llengua i País

El logotip de -NOS! Llengua i País (-NOS! Llengua i País) és un disseny de Cèsar Amiguet (Paterna) basat en la tipografia Rodoneta Rounded de Rafael Jordan (Alzira), que utilitza la partícula -nos (forma atona plena de nosaltres, segons el diccionari) per dotar la nova plataforma d’identitat de marca “adequant-se a la diversitat d’associacions i entitats que la conformen, amb un estil assertiu, adaptable i articulable –organitzem-nos, estimem-nos, escoltem-nos, cuidem-nos!–”.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00