Inici » Una alternativa saludable per esmorzar

Una alternativa saludable per esmorzar

by premium.cat

La importància de l’esmorzar


Esmorzar és un dels àpats més rellevants del dia, ja que ens proporciona la energia i els nutrients necessaris per afrontar la jornada. Tot i això, sovint no li donem la importància que requereix i optem per opcions convenients, simples i poc saludables.


Una opció nutricional


Els nutricionistes recomanen esmorzar aliments naturals, frescos i variats, que aportin fibra, proteïnes, vitamines, minerals i antioxidants. Entre aquests aliments hi ha una opció inesperada, amb nombrosos beneficis per a la salut i l’equilibri corporal.


La sorpresa dels metges


El metges subratllen la importància d’incloure un aliment ric en nutrients a l’esmorzar. Molts dels aliments que solem triar per esmorzar no només no sacien, sinó que poden afectar la nostra salut a la llarga. És per això que suggereixen un aliment inusual: les llenties.


A diferència de la concepció comuna, les llenties són una llegum molt nutritiva i versàtil, que es pot consumir de diverses maneres. Poden constituir un esmorzar perfecte si es preparen com a hummus per untar en pa integral o amb vegetals crus.


Nutrients claus


Les llenties contenen proteïnes vegetals essencials per al correcte funcionament del nostre cos. Aquestes proteïnes tenen un efecte saciant que ajuda a controlar la gana i evitar picotejos entre hores.


A més, són una font notable de ferro i àcid fòlic, dos nutrients essencials per a la formació dels glòbuls vermells i el transport d’oxigen a través de la sang. Aquestes substàncies són especialment importants per a les dones embarassades, ja que ajuden a prevenir l’anèmia i defectes del tub neural en el fetus.


Per millorar l’absorció del ferro vegetal, es recomana combinar les llenties amb aliments rics en vitamina C, com ara la llimona o el pebrot.


Conclusió


Com es pot observar, les llenties representen un aliment complet i sa, que es pot integrar en l’esmorzar per iniciar el dia amb vitalitat i energia. No et deixis influir per prejudicis o mites, i dona-li una oportunitat a aquest llegum tan versàtil i deliciós. La teva salut ho agrairà.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00