Inici » L’impacte social de l’allargament de la jubilació enmig de l’atur entre els majors de 50 anys

L’impacte social de l’allargament de la jubilació enmig de l’atur entre els majors de 50 anys

by PREMIUM.CAT
un home i una dona asseguts en un banc fora d'un edifici, un d'ells mira lluny de la càmera, Christo, cibernètica, un retrat, els automatistes

La Confederació Espanyola d’Organitzacions de Majors (Ceoma) ha expressat la seva preocupació pel “gran impacte psicològic i social” que suposa per a les persones més grans de 50 anys mantenir-se com a aturats mentre s’allarga l’edat de jubilació.

Segons el president de Ceoma, José Luis Fernández, és contradictori demanar a les persones que es jubilin més tard si no se’ls ofereix feina a partir d’una certa edat. Fernández critica l’endarreriment de l’edat de jubilació, que actualment és als 66 anys i sis mesos, quan l’atur entre els majors de 50 anys és tan elevat.

Ceoma destaca que el 60,7% dels aturats majors de 50 anys són dones, fet que dificulta encara més la seva situació per trobar feina.

Davant d’aquesta situació, Ceoma demana als empresaris i a les administracions que prenguin mesures per ajudar aquest col·lectiu. Entre les propostes es troben plans de formació específics, promoció de la formació al llarg de la vida, flexibilitat organitzativa i transmissió del coneixement.

En resum, l’allargament de la jubilació enmig de l’alta taxa d’atur entre els majors de 50 anys genera un impacte social significatiu. Ceoma critica la contradicció de demanar a les persones que es jubilin més tard sense oferir-los oportunitats laborals. L’organització destaca la importància de la inclusió laboral d’aquest col·lectiu i proposa mesures per fomentar-la, com ara plans de formació específics i promoció de la flexibilitat organitzativa.

A més, Ceoma impulsa el projecte “Empreses amigables” per combatre la discriminació per edat a les empreses i promoure la inclusió del talent sènior.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00