Inici » Les principals empreses farmacèutiques catalanes i la seva contribució al sistema de salut de Catalunya

Les principals empreses farmacèutiques catalanes i la seva contribució al sistema de salut de Catalunya

by PREMIUM.CAT
un home amb bata de laboratori dempeus a una habitació de farmàcia amb prestatgeries de subministraments de medicaments darrere d'ell i una llum de sostre, Bernat Sanjuan, zabrocki, un retrat de personatges, neoplasticisme

Grifols: Líder en el sector de la biotecnologia

Grifols és una de les empreses farmacèutiques més importants de Catalunya. Especialitzada en productes hemoderivats, Grifols ha aconseguit un volum de vendes significatiu amb el sistema de salut català. Segons dades de PlantaDoce, més del 90% de les vendes de Grifols provenen del sistema de salut català, el que representa més de 160 milions d’euros. Tot i enfrontar reptes financers recents, Grifols ha registrat un benefici net de 21,4 milions d’euros al primer trimestre del 2024, una notable recuperació en comparació amb les pèrdues de l’any anterior. Els principals compradors de Grifols són els centres adscrits a l’Institut Català de la Salut (ICS).

Reig Jofre: Innovació i biotecnologia

Reig Jofre és una altra empresa farmacèutica destacada a Catalunya. Amb una tendència alcista en les vendes des del 2019, Reig Jofre va arribar al seu pic de vendes el 2021, tot i que posteriorment ha experimentat una disminució. La companyia ha estat inclosa en el macroprojecte europeu Med4Cure, que busca impulsar la industrialització de noves teràpies a Europa. Aquest projecte demostra la importància de Reig Jofre en l’àmbit de la innovació i la biotecnologia, consolidant la seva presència en el mercat farmacèutic. Els productes més venuts per Reig Jofre són els antibiòtics i els productes antisèptics i desinfectants.

Almirall: Especialització en dermatologia i malalties respiratòries

Almirall és una empresa farmacèutica especialitzada en productes dermatològics i medicaments per a malalties respiratòries. També ha experimentat un augment en les vendes al sistema de salut català. L’últim any, Almirall va assolir un pic de vendes de 1,8 milions d’euros.

Faes Farma: Medicaments i productes nutracèutics

Faes Farma és una empresa farmacèutica coneguda pels seus medicaments i productes nutracèutics. Tot i això, és la que ha facturat menys al sistema de salut català. Des del 2020, la facturació de Faes Farma ha anat disminuint cada any.

Contribució al sistema de salut de Catalunya

Aquestes quatre empreses farmacèutiques no només són pilars del sector a Catalunya, sinó que també tenen un paper crucial en l’economia regional i en la millora de la salut pública. A través de la seva innovació constant i la seva estreta relació amb el sistema de salut, Grifols, Reig Jofre, Almirall i Faes Farma contribueixen significativament a l’accessibilitat i la qualitat dels serveis de salut a Catalunya.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00