Inici » Iniciativa de Regadiu a Terra de Fangs: Més enllà de les Etiquetes Polítiques

Iniciativa de Regadiu a Terra de Fangs: Més enllà de les Etiquetes Polítiques

by premium.cat
un camino de tierra rodeado de árboles y colinas en la distancia con un cielo azul encima y un camino de tierra que atraviesa el medio, Enguerrand Quarton, vides, un rompecabezas, regionalismo

Una Aposta pel Futur Agrícola

La Comunitat de Regants de Terra de Fangs ha llançat un clar advertiment a la Junta d’Extremadura, assegurant que el projecte de nous regadius no quedarà arxivat. En resposta a les afirmacions del Govern regional PP-Vox, els regants neguen sentir-se enganyats per l’administració anterior liderada per Fernández Vara, tot subratllant que va deixar la iniciativa en un estat altament avançat.

Isidre Hurtado, president de la Comunitat de Regants, ha afirmat que per dur a terme les 15.000 hectàrees de nous regadius, només cal voluntat política. En desacord amb les declaracions de la dreta política i agrària extremenya, sostenen que el projecte heretat estava realment avançat, i han recorregut un llarg camí pel seu desenvolupament.

Compromís amb el Desenvolupament Professional dels Agricultors

Hurtado destaca la importància del projecte per al futur de la regió a Terra de Barros. Argumenta que l’agricultura tradicional enfronta desafiaments i aposta pel regadiu com a clau per al desenvolupament professional dels agricultors. La Comunitat no busca participar en jocs polítics, però advoca per una investigació per aclarir la tramitació del projecte.

Desafiaments i Urgències

La incertesa plana sobre els regants a causa de la paralització del procés a Brussel·les, en espera de l’aprovació de la Unió Europea. Les obres no poden començar al maig com s’havia planejat, generant preocupació. La Comunitat insta la Junta a agilitzar el procés ia obtenir els informes de la UE per superar possibles obstacles.

Tant la Presidència d’Extremadura com la Conselleria de Gestió Forestal i Món Rural expressen la vostra disposició per col·laborar. La CCRR es compromet a treballar per reprendre el projecte com més aviat millor, emfatitzant que els problemes es poden resoldre amb bona voluntat.

En Joc: Il·lusions i Estabilitat Econòmica

Isidro Hurtado destaca que hi ha en joc la il·lusió de 1.200 famílies i l’estabilitat econòmica dels agricultors. La incertesa climàtica no pot ser el factor determinant per a la collita. La lluita continuarà per fer realitat el regadiu a les 15.000 hectàrees del projecte a Tierra de Barros.

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00