Inici » Ajuts per a la sostenibilitat i modernització del sector agrari a Catalunya

Ajuts per a la sostenibilitat i modernització del sector agrari a Catalunya

by PREMIUM.CAT
una granja amb un graner i un camp de conreus en primer pla i muntanyes al fons, a vista d'ocell, Enguerrand Quarton, vista aèria, una foto de desplaçament d'inclinació, superplana

Millora de la sostenibilitat i competitivitat

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat destinarà una quantitat de 23 MEUR per ajudar al sector agrari català. Aquesta inversió té com a objectiu millorar la sostenibilitat, la competitivitat i la resiliència del sector agroalimentari des del punt de vista econòmic, mediambiental i social.

Els ajuts es destinaran a inversions en maquinària i equips nous que millorin la gestió ramadera, redueixin l’ús de fitosanitaris i fertilitzants químics, controlin la traçabilitat i qualitat dels cultius, i redueixin l’emissió de gasos hivernacle i el consum de combustible.

Els beneficiaris d’aquests ajuts són les PIMES titulars d’explotacions agrícoles i ramaderes, agrupacions i associacions de productors reconegudes, i empreses PIMES que ofereixen serveis agraris.

Gestió de dejeccions i eficiència energètica

A més, el Departament ha aprovat ajuts per a la gestió de dejeccions ramaderes i la millora de l’eficiència energètica en explotacions agràries catalanes. S’han destinat 8.697.013 euros per a inversions en sistemes de gestió de dejeccions ramaderes i 1.979.910,90 euros per a inversions en eficiència energètica d’edificis i instal·lacions.

Aquests ajuts tenen com a finalitat afavorir la reducció d’emissions de gasos contaminants i d’efecte hivernacle, així com millorar la gestió i aprofitament de les dejeccions ramaderes i la biomassa agrícola.

Conclusió

Els ajuts del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat tenen com a objectiu impulsar la sostenibilitat i modernització del sector agrari a Catalunya. Amb una inversió de 23 MEUR, es promouen inversions en maquinària i equips per a l’agricultura de precisió i tecnologies 4.0, sistemes de gestió de dejeccions ramaderes, eficiència energètica d’edificis i instal·lacions, i valorització energètica de dejeccions ramaderes i biomassa agrícola. Aquestes mesures contribueixen a millorar la competitivitat i resiliència del sector agroalimentari català, alhora que promouen la sostenibilitat mediambiental i econòmica.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00