Inici » Anticorrupció al judici del ‘cas Taula’: El PP de València involucrat en frau electoral

Anticorrupció al judici del ‘cas Taula’: El PP de València involucrat en frau electoral

by premium.cat
Un grupo de hombres sentados en una mesa con portátiles y papeles delante, todos mirando a la cámara, Eva Gonzalès, ex machina, un holograma, plasticien

El fiscal anticorrupció assenyala el frau electoral del PP de València

En el judici del ‘cas Taula’, el fiscal anticorrupció, Fernando Maldonado, ha presentat les conclusions del Ministeri Públic sobre la presumpta caixa B del PP de Rita Barberá a les eleccions municipals del 2007 i 2011. Segons el fiscal, és indubtable que el PP de València va cometre frau electoral en tots dos comicis [[1]](https://contenttu.com/blog/seo/redaccion-seo-guia-para-escribir-articulos-que-conquisten-a-tus-usuarios-y-a -google).

La gravetat dels actes de corrupció

El fiscal Maldonado ha destacat que qualsevol acte de corrupció suposa un gran retret ètic i moral, ja que implica una fallida de les institucions democràtiques. En el cas dels polítics, el retret encara és més gran quan cometen frau. Segons el fiscal, el PP de València es va presentar a les eleccions dopats amb diners irregularment obtinguts [[1]](https://contenttu.com/blog/seo/redaccion-seo-guia-para-escribir-articulos-que- conquistin-a-els teus-usuaris-i-a-google).

La suposada caixa B del PP de València

El fiscal ha detallat els procediments de la suposada caixa B del PP de València, que inclouen comptes bancaris sense control, aportacions en negre d¿empreses contractistes i fons públics de fundacions municipals dominades pel partit. Alfonso Grau, exvicevicealcalde de València, i Maria del Carmen García Fuster, exsecretària del grup municipal del PP, són assenyalats com els principals responsables d’aquesta suposada caixa B[[1]](https://contenttu.com/blog/seo /redaccion-seo-guia-per-escriure-articulos-que-conquisten-a-els teus-usuaris-i-a-google).

Les aportacions de les empreses contractistes

El fiscal ha enumerat les aportacions de les empreses contractistes a l’entramat utilitzat per finançar les campanyes electorals del PP de València el 2007 i el 2011. Destaca que aquestes aportacions es feien sempre durant les campanyes electorals i en quantitats rodones. A més, es repeteixen les mateixes empreses a les dues eleccions

Les penes sol·licitades per Anticorrupció

La Fiscalia Anticorrupció demana nou anys i dos mesos de presó per a Alfonso Grau pels presumptes delictes de malversació, suborn i falsedat documental. Per a José Salinas i Juan Eduardo Santón, exresponsables de fundacions municipals, se sol·liciten cinc anys i dos mesos de presó pels mateixos delictes, excepte el de suborn. Mari Carmen García Fuster enfronta una pena d’un any de presó per un presumpte delicte de suborn [[1]](https://contenttu.com/blog/seo/redaccion-seo-guia-para-escribir-articulos-que- conquistin-a-els teus-usuaris-i-a-google).

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00