Inici » El Quartet Cosmos i la Màgia de l’Octet: Una Experiència Musical Inoblidable

El Quartet Cosmos i la Màgia de l’Octet: Una Experiència Musical Inoblidable

by PREMIUM.CAT
un grup d'homes amb esmòquing posant per a una foto amb els seus instruments davant d'un escenari, Auseklis Ozols, fotografia professional, un barroc flamenc, escola de Heidelberg

Una Experiència Única al Palau de la Música

El passat 4 de juny, la temporada de cambra del Palau de la Música va acollir un concert extraordinari. El renombrat Cosmos Quartet, una formació cambrística de primera línia, va oferir una experiència musical única al duplicar el nombre d’intèrprets amb la incorporació de clarinet, fagot, trompa i contrabaix. Aquesta ampliació va permetre la interpretació de dos octets: el de Jörg Widmann i el de Franz Schubert.

La Màgia de l’Octet

L’octet és una disposició instrumental que fusiona la música de cambra amb la simfònica. Durant el concert, la combinació d’un quintet de corda amb contrabaix i tres instruments de vent va crear l’efecte d’una petita orquestra de cambra. Cada instrument va reclamar el seu espai i protagonisme, atorgant-ne més al primer violí i al clarinet.

El Octet de Jörg Widmann

L’Octet de Jörg Widmann, una obra tonal que parteix de la tradició per desconstruir-la i reinterpretar-la, va captivar l’audiència. El clarinet, interpretat pel mateix Widmann, va protagonitzar un diàleg ple de tensió i força amb la resta d’instruments, creant una atmosfera d’intensa desolació.

L’Octet de Franz Schubert

Franz Schubert, el creador del gènere cambrístic de l’octet, va inspirar l’obra de Widmann. L’Octet en fa major, D. 803, va captivar l’audiència amb ressons beethovenians, transportant-los a l’època dels salons vienesos.

El Virtuosisme dels Instrumentistes

El concert va destacar el virtuosisme dels instrumentistes, especialment Miquel Ramos al primer violí, que va captivar l’atenció del públic amb un so dolç, delicat i lluminós. La cohesió dels vuit músics va crear un concert fastuós i brillant, digne dels salons vienesos més distingits.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00