Inici » Àlvaro García Ortiz: Nou Cap de la Fiscalia General de l’Estat

Àlvaro García Ortiz: Nou Cap de la Fiscalia General de l’Estat

by premium.cat
una mujer parada frente a un cartel en una habitación con banderas en la pared y una bandera en el suelo, Anna Hotchkis, j. C. leyendecker 8 k, una representación digital, neoclasicismo

La Presa de Possessió i el Discurs Inaugural

Avui, Àlvaro García Ortiz ha iniciat el seu segon mandat com a cap de la Fiscalia General de l’Estat, prenent possessió davant el ple del Tribunal Suprem i oferint el seu primer discurs oficial a la seu de la Fiscalia. Amb la presència destacada del ministre de Justícia, Félix Bolaños, l’acte ha tingut lloc just una setmana després d’una reestructuració interna que ha inclòs nombrosos ascensos.

Exigències d’Autonomia i Honestedat

En un discurs que destaca la necessitat de ‘autonomia’ i ‘honestedat’ dins del ministeri públic, García Ortiz ha subratllat la importància de mantenir-se ‘dins de l’imperi de la llei’ i actuar ‘de manera imparcial’. Ha demanat respecte pel poder legislatiu, especialment en el context de l’aprovació del dictamen de la llei d’amnistia.

Limitacions dels Poders Públics

‘Els poders públics estan limitats a exercir-se dins del marc de les seves competències, totes elles emmarcades en el postulat constitucional més primigeni: el respecte a la sobirania nacional que resideix en el poble i del qual emanen tots els poders de l’Estat’, ha sentenciat García Ortiz.

Reformes i Modernització

Àlvaro García Ortiz ha anunciat plans per dur a terme una reforma de l’Estatut del Fiscal, inalterat durant 15 anys. A més, impulsarà una sèrie de Circulars i Instruccions per unificar criteris, promoure la persecució de determinats fenòmens criminals i incrementar l’autonomia dels fiscals, tot amb l’objectiu de modernitzar el ministeri fiscal.

La reforma també inclourà mesures per reforçar el sistema de controls i contrapesos, millorar el règim de presa de decisions i garantir l’autonomia individual dels fiscals. Es destaca un conjunt de doctrina vinculant respecte dels delictes de prevaricació administrativa, malversació, enriquiment il·lícit, suborn, tràfic d’influències i negociacions prohibides a funcionaris.

Aquestes iniciatives pretenen adaptar la Fiscalia als canvis normatius, especialment en relació amb la definició del delicte de malversació, que s’ajusta al nou Codi Penal pactat entre el PSOE i ERC.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00