Inici » La Festivitat Màgica a Alcoi: Un Missatge Emotiu de l’Ambaixadora Reial

La Festivitat Màgica a Alcoi: Un Missatge Emotiu de l’Ambaixadora Reial

by premium.cat
un grupo de personas caminando por una calle de noche con un árbol de Navidad al fondo y regalos en el suelo, Coppo di Marcovaldo, imagen promocional, una pintura mate detallada, realismo mágico

Un Ban Reial Plé d’Emoció i Tradició

Els carrers d’Alcoi es van transformar en un escenari de misteri i expectació la vesprada del 4 de gener, quan l’Ambaixadora Reial va fer arribar un missatge carregat d’il·lusió.

La singularitat d’aquesta ocasió radica en la presència de l’actriu Pilar Almeria com a primera dona a traslladar el missatge Reial, marcant un moment històric en la festa de la Cavalcada, que celebra aquest any la seua 139 edició.

La Tradició de ‘La Burreta’ i el Pregó del Tio Piam

Les burretes, amb les seues bústies esperades, van tornar a destacar en aquesta festivitat. El dia també és conegut com el de ‘La Burreta’, simbolitzant l’espera de les cartes amb desitjos.

Prèviament al Ban Reial, es va reviure la tradició amb el Pregó del Tio Piam, una representació colorida amb el Grup de Danses Carrascal i els entrañables personatges del Tirisiti.

El Missatge Màgic del Ban Reial 2024

L’ambaixadora dels Reis Mags va dirigir-se als habitants d’Alcoi amb paraules plenes d’emoció i misteri, recordant el llarg camí que Ses Majestats han recorregut per arribar.

Els savis Melcior, Gaspar i Baltasar, guiat per estels entre sàlvies i carrasques, portaran màgia i il·lusió. Adverteixen amb humor que el carbó espera aquells que actuen sense trellat, però sobretot, conviden a la reflexió.

La xicalla és encoratjada a jugar més enllà de les pantalles, mentre als adults se’ls recorda la responsabilitat de preservar la terra i construir un món sostenible, pacífic i igualitari.

L’Arribada Màgica dels Reis d’Orient

Demà, les cartes amb peticions ompliran les bústies de les burretes reials, il·luminades per les torxes dels ajudants reials. Melcior, Gaspar i Baltasar recorreran els carrers amb regals, somriures i la màgia que fa reviure Alcoi cada 5 de gener.

Amb l’arribada dels Reis d’Orient, la ciutat es converteix en un escenari de felicitat i emoció, recordant a tots que la tradició, la màgia i la il·lusió continuen vives.

A. B. A.

Alcoi, gener 2024

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00