Inici » L’executiu espanyol proposa una llei per tancar els bordells

L’executiu espanyol proposa una llei per tancar els bordells

by premium.cat
Dos mujeres en lencería tumbadas en una cama con un libro en la mano y una pizarra al fondo, Andrea Orcagna, fotorrealista, renderizado por ordenador, superplano

El ministeri d’Igualtat vol penalitzar les «terceries locatives»

El departament d’Igualtat de l’executiu espanyol està treballant en una iniciativa legislativa nova per tancar els bordells. Així ho ha anunciat la recent ministra Ana Redondo en una intervenció davant la comissió d’Igualtat del Congrés, assegurant que presentarà ben aviat una proposta per sancionar les «terceries locatives» -una figura legal que fa referència a la cessió d’immobles o locals per al exercici de la prostitució, amb què es pretén atacar els propietaris dels clubs i locals que es beneficien d’aquesta activitat-. La idea de la sanció dels bordells ja s’havia debatut, com recorda la mateixa Redondo, a finals de l’anterior legislatura, però no es va arribar a aprovar per l’impediment normatiu que va suposar l’avançament de les eleccions generals. L’actual responsable de la cartera afirma que mesures similars ja funcionen a altres països, i demana una «majoria àmplia» i un «debat social intens, rigorós i profund» per implementar-la completament.

La sanció dels bordells exigeix ​​una «alternativa» per a les dones que exerceixen la prostitució

La sanció dels bordells implica, no obstant, una «alternativa» per a les dones que exerceixen la prostitució a l’Estat, unes 60.000, segons les paraules de la pròpia Redondo. La ministra demana mesures per ajudar aquestes dones, moltes en una situació material especialment vulnerable. Així, es buscarà una “solució econòmica, residencial i ocupacional” que permeti “donar una vida digna i justa”. Per iniciar un procés d’aquestes dimensions, però, la socialista reitera el compromís d’«incloure al Codi Penal les terceries locatives i prohibir-les».

Full de ruta cap a l’abolició

La mateixa Redondo planteja el tancament dels locals de prostitució com un primer pas, «no definitiu, però sí important» en un llarg full de ruta cap a l’abolició, una posició dominant dins del PSOE. De fet, en paraules de la mateixa responsable d’igualtat, «com a socialista, no negaré que l’abolicionisme és un fi». La proposta, però, va caure del programa del govern de coalició per les diferències en aquesta matèria que encara mantenen amb el seu soci de govern, Sumar. La ministra, tot i això, no ha confirmat si es reprendrà només la sanció dels bordells o si tornarà el conjunt de la llei contra el proxenetisme que els socialistes van impulsar a finals de la legislatura passada. La proposta ja havia arribat al Congrés amb el suport del Partit Popular i de Podem, encara que sectors de l’actual espai de Yolanda Díaz, com ara els Comuns, s’hi van oposar.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00