Inici » Discriminació laboral en el col·lectiu LGTBI

Discriminació laboral en el col·lectiu LGTBI

by NOTIZIA.APP

Un estudi revela alt nivell de discriminació en el lloc de treball

Segons un estudi elaborat pel sindicat UGT, entre els anys 2020 i 2023, un 69% de les persones LGTBI van patir algun tipus de discriminació, ja sigui física o verbal, en el seu centre de treball. Aquesta xifra s’eleva fins al 78% a l’Estat espanyol. Aquestes dades són preocupants i mostren la necessitat de prendre mesures per garantir els drets laborals del col·lectiu.

Dificultats d’accés al mercat laboral per a les persones trans

L’estudi també destaca les dificultats que pateixen les persones trans a l’hora d’accedir al mercat laboral. Moltes d’elles es veuen obligades a treballar en l’economia submergida, el que suposa una situació d’expulsió del mercat laboral. Segons l’anàlisi del sindicat a Catalunya, el 55% de les persones trans es troben en aquesta situació.

Renúncia de drets en l’àmbit familiar

L’estudi també posa de manifest les dificultats que enfronten les persones LGTBI en l’àmbit familiar. Moltes vegades han de renunciar a drets com l’acompanyament de visites mèdiques o el matrimoni. Aquesta situació és molt preocupant i posa de manifest la necessitat de garantir la plena igualtat en tots els àmbits de la vida.

La importància de la legislació i les mesures empresarials

Des de l’aprovació de la llei trans i LGTBIQ+, existeix l’article 15.1 que obliga a les empreses de més de 50 treballadors a aplicar mesures per assolir la plena igualtat. És important que aquestes mesures es posin en pràctica per garantir que la democràcia arribi als llocs de treball.

Dades de l’estudi

L’estudi elaborat pel sindicat UGT va obtenir 3.400 respostes el 2020 i 2.800 el 2023. Es preveu que el 2025 es realitzi una nova enquesta per actualitzar la situació.

Informe de l’Observatori Contra l’LGTBIfòbia

L’Observatori Contra l’LGTBIfòbia ha elaborat un informe en l’àmbit laboral entre els anys 2023 i 2024. S’han registrat un total de 23 incidències, amb un 43,5% de les afectades identificades com a persones gais, un 21,7% com a lesbianes i un 8,7% com a homes i dones trans. L’assetjament és la pràctica més habitual.

L’acord entre l’Observatori i el sindicat UGT té com a objectiu donar suport a les persones que han patit incidents de LGTBIfòbia en el lloc de treball, proporcionant-los serveis d’acompanyament i recolzament.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00