Inici » Reunions de Transició Ecològica amb Associacions Veïnals per Projectes d’AlcoiBioUP

Reunions de Transició Ecològica amb Associacions Veïnals per Projectes d’AlcoiBioUP

by PREMIUM.CAT
un grup de persones parades a una vorera parlant entre elles i un home que té un comandament a la mà, Carlos Trillo Nom, ex machina, un holograma, plasticien

Explicació de Projectes d’AlcoiBioUP

Teresa Sanjuan, regidora de Transició Ecològica, ha mantingut reunions amb les associacions veïnals d’Alcoi per presentar l’actuació ‘Zero Escocells Buits’, que forma part del projecte de renaturalització ‘AlcoiBioUP!’. Aquesta actuació té com a objectiu substituir escocells buits i és una de les tretze accions planificades en aquest projecte.

Selecció de Llocs per a la Plantació d’Arbrat

Durant les reunions, s’ha explicat que el projecte distingeix entre tres tipus d’escocells identificats amb colors diferents. Els escocells blaus indiquen la possibilitat de plantar nous arbres, sempre que es compleixin les condicions tècniques. Els escocells morats representen els arbres obsolets, als quals no se’ls donarà atenció ja que no reuneixen les condicions per al creixement d’arbres. Finalment, els escocells marcats amb color vermell necessiten intervenció mecànica per eliminar antigues arrels o talls, i aquestes intervencions no estan subvencionades.

La regidora ha destacat que es prioritzaran les localitzacions en les quals els veïns considerin necessària l’actuació per recuperar l’arbratge.

Distribució de Mapes i Suport Financer

A més de les reunions, s’han proporcionat mapes a les associacions perquè coneguin la distribució dels escocells. El programa AlcoiBioUp! compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), amb una subvenció de 3.580.000 euros que cobreix més del 90% de la inversió.

Objectius i Intervencions del Projecte

L’estratègia d’AlcoiBioUp! té com a principal objectiu millorar la connexió de la ciutat amb els parcs naturals i zones verdes, ampliant els espais naturals cap a l’interior urbà. Aquesta estratègia inclou 13 intervencions amb un àmbit d’actuació de més de 420.000 m², especialment en espais naturals urbans desaprofitats, molts d’ells vinculats als llits dels rius i rierols o els barrancs.

El projecte també destaca per l’erradicació d’espècies invasores i la seva substitució per altres autòctones, el reverdiment urbà, el reforç de la biodiversitat com a valor afegit i l’augment de la infraestructura verda, així com la implementació d’accions per aconseguir que aquesta sigui útil per al gaudi de la ciutadania, sense deixar de costat la seva importància com a eina d’educació ambiental.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00