Inici » Rècord europeu de temperatura en un mes de gener Les previsions s’han complert

Rècord europeu de temperatura en un mes de gener Les previsions s’han complert

by PREMIUM.CAT
un mapa de la tierra con un patrón rojo y azul y un patrón azul y amarillo en el mapa, Christo, esquema de color triádico, una pintura detallada ultrafina, precisionismo

Temperatures rècord a Europa

Aquest dijous, les temperatures han assolit rècords a Europa, amb valors absolutament fora de la normalitat. Les màximes han estat més pròpies de l’avançada primavera que de gener. En alguns casos, s’han superat els 30 ºC, establint un rècord absolut al nostre país i a escala europea. Calles, a la comarca dels Serrans, i Gavarda, a la Ribera Alta, han trencat tots els registres amb 30,7 ºC. També destaquen els valors recollits per l’Associació Valenciana de Meteorologia d’Anna, Canals i Guadasséquies amb 30,2 ºC i 29,9 ºC respectivament.

Temperatures a Catalunya

A Catalunya, les temperatures més altes han quedat lluny dels registres del País Valencià. Tot i això, s’han assolit màximes anòmales com els 25,4 ºC d’Anglès, els 25,3 ºC de la Vall d’en Bas i els 25,2 ºC d’Olot. Les comarques de la Garrotxa, el Gironès i la Selva han registrat les temperatures més altes.

Temperatures a alta muntanya

A alta muntanya, els registres han estat escandalosos. Destaca el cas de Vall de Núria, a quasi 2.000 metres d’altitud, on el rècord del gener de 2022 de 14,1 ºC es va batre amb 15,0 ºC i 24 hores després s’ha tornat a superar amb 16,7 ºC. Al refugi de Malniu, a 2.230 metres, s’ha arribat a 15,7 ºC.

Rècords mensuals

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), s’han assolit rècords mensuals en 21 dels 117 observatoris amb més de 20 anys de dades.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00