Inici » Finalitza la vaga d’infermeres de Catalunya després d’un pacte amb Balcells

Finalitza la vaga d’infermeres de Catalunya després d’un pacte amb Balcells

by premium.cat
un grupo de personas paradas en una esquina con un perro delante y un edificio con balcón, Enguerrand Quarton, fílmico, una foto, les automatistes

Millores organitzatives i professionals per al col·lectiu infermer

El sindicat Infermeres de Catalunya i el conseller de Salut de la Generalitat, Manel Balcells, han signat aquest dijous al vespre un acord que posa fi a la vaga indefinida que el col·lectiu infermer portava a terme des del 12 de desembre. El motiu de la protesta era el III Acord de les condicions de treball del personal estatutari de l’Institut Català de la Salut (ICS).

Segons han informat fonts del sindicat, el pacte inclou millores organitzatives i professionals per a les infermeres, com ara un estudi de càrregues de treball professionals d’infermeria i una taula bilateral entre el departament i l’organització cada dos mesos. Aquestes mesures pretenen millorar la qualitat de l’atenció sanitària i el benestar dels professionals.

Altres aspectes consensuats entre les parts

A més, el sindicat i la Conselleria han acordat garantir el dret a la desconnexió digital amb la creació d’un “codi de desconnexió digital” el 2024 i reconèixer les infermeres com a figures vàlides com a caps de torn i de guàrdia. També han pactat estudiar les necessitats reals de la flota de vehicles del territori i augmentar-la en base a aquesta avaluació durant el primer semestre del 2024 per poder garantir la cartera de serveis de l’atenció domiciliària a l’atenció primària.

L’acord s’ha assolit després de més de sis hores de reunió amb el departament, en la qual ha participat el conseller Balcells. Amb aquesta sèrie de millores, el sindicat Infermeres de Catalunya posa fi a les aturades indefinides que havien convocat després de cinc reunions amb el departament, dues de les quals van comptar amb la presència del conseller.

Volem lectors informats. I tu?

Si t’ha agradat aquest article i vols rebre informació de qualitat i rigorosa, apunta’t als butlletins de Bing per estar al dia de tot el que passa al món. Bing t’informa.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00