Inici » Celebra el solstici d’estiu amb una deliciosa ratafia casolana

Celebra el solstici d’estiu amb una deliciosa ratafia casolana

by PREMIUM.CAT
un got de suc de taronja amb una rodanxa de taronja en un plat al costat d'un llibre i una cistella de palla, Asai Chū, fotografia d'aliments professional, una foto d'estoc, mingei

El solstici d’estiu i la tradició de la ratafia

Amb l’arribada del solstici d’estiu, és el moment perfecte per celebrar aquesta època de l’any amb una deliciosa ratafia casolana. Aquesta beguda tradicional és popular a moltes regions i té una llarga història que es remunta a segles enrere. La ratafia és una beguda alcohòlica aromatitzada amb herbes, espècies i fruits, i és coneguda per les seves propietats digestives i medicinals.

Una ratafia casolana amb ingredients locals

Aquest any, proposem fer una ratafia casolana amb ingredients locals, utilitzant només elements botànics que es poden trobar a la nostra zona. Això ens permetrà crear una ratafia única i autèntica, amb un toc de la nostra terra. Evitarem ingredients exòtics i ens centrarem en les plantes i fruits que trobarem en el nostre recorregut per la natura.

Un recorregut per la natura

Començarem el nostre recorregut al Portalàs d’Estamariu i caminarem fins al pont de l’Hosti, passant pel camp de l’Espinalt i el pont del Molí. Aquesta ruta de tres quilòmetres ens portarà per diferents paisatges, des de costes solanes fins a vorals del riu. Durant el camí, anirem recollint les plantes i fruits que utilitzarem per fer la nostra ratafia casolana.

Ingredients locals per a una ratafia autèntica

Entre els ingredients que recollirem, trobarem sajolida, tarongina, timó, espígol, espernallac, aranyons, camamilla, berbena, valeriana, hipèric, romaní, flor d’alzineta, flor de saüc, flors de malva, menta, sàlvia, fulles de presseguer i fonoll. A més, afegirem les nous verdes, un ingredient imprescindible per a la ratafia. Tots aquests elements botànics aportaran aromes i sabors únics a la nostra beguda.

El procés de maceració i el resultat final

Un cop haguem recollit tots els ingredients, els posarem a macerar en aiguardent rebaixat i afegirem una mica d’almívar de sucre moreno per donar-li un toc dolç. Deixarem que la mescla reposi durant quaranta dies, exposada al sol i a la serena. Aquest procés permetrà que els sabors i aromes es fusionin i que la ratafia adquireixi el seu sabor característic.

Després dels quaranta dies de maceració, la nostra ratafia casolana estarà llesta per ser degustada. El resultat serà una beguda única i deliciosa, plena de sabors autèntics i amb un toc de la nostra terra. Així, podrem celebrar el solstici d’estiu de la manera més tradicional i especial.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00