Inici » La màgia del passic: Contrabandistes, nodrisses i la seva idiosincràsia

La màgia del passic: Contrabandistes, nodrisses i la seva idiosincràsia

by PREMIUM.CAT
una mujer sosteniendo un libro en sus manos mientras camina por una calle en el centro de la ciudad con gente caminando, Alison Debenham, imagen promocional, un retrato de personaje, plein air

Personatges fascinants a les Cròniques Pasiegas II

Dins de les pàgines del llibre Crónicas Pasiegas II. Retalls d’una gran història, publicat per l’editorial Librucos, hi ha una desfilada de personatges fascinants. Entre ells hi ha il·lustres mèdics, enginyers, empresaris i també veïns anònims que estan imbuïts pel poder d’aquestes muntanyes ondulades. Tots tenen alguna cosa en comú: la sang passa.

L?autor d?aquestes cròniques és José Javier Gómez Arroyo, un escriptor apassionat per la seva terra natal, la Vega de Pas. Després de molts anys, va tornar a casa seva amb un amor indestructible per aquesta terra. A través de les seves paraules, ha aconseguit explorar la memòria col·lectiva dels passegos i comprendre el seu inconscient acostumat al silenci exuberant.

L’èxit ha estat una constant a les gairebé 200 pàgines del seu darrer llibre. El divendres 26 de gener, a les 19.30 hores, presentarà la seva obra a la seu de l’Associació per a la Defensa dels Interessos de Cantàbria (ADIC). Durant aquest esdeveniment, Gómez Arroyo compartirà anècdotes i homenatges als protagonistes de les seves cròniques, revelant així la seva passió pels veïns.

L’encant de la terra passa

José Javier Gómez Arroyo baixa a la ciutat des de les muntanyes com qui busca farratge per passar l’hivern. Durant la seva estada a Santander, aprofita per fer diversos encàrrecs mentre rememora i rendeix tribut als personatges destacats de les seves cròniques. Aquest home es meravella del talent que brolla de la seva comarca i es pregunta per què el passego agrada tant a les persones, en comparació d’altres regions com el mal. Tot i això, no troba una resposta clara. Potser és per la quantitat de persones impressionants que han sorgit d’aquesta terra. Fins i tot els més humils tenen una cosa especial, com la Paca, que va tenir l’audàcia de demanar-li i obtenir un favor econòmic d’Alfons XIII.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00