Inici » L’ascens de Dolores Delgado i la querella del Partit Popular per prevaricació administrativa

L’ascens de Dolores Delgado i la querella del Partit Popular per prevaricació administrativa

by premium.cat
un hombre con traje y corbata hablando por un micrófono con un borde amarillo alrededor y un fondo azul y blanco, Boleslaw Cybis, ex machina, un holograma, accionismo vienés

Introducció

En els últims dies, el Partit Popular (PP) ha anunciat que presentarà una querella contra el fiscal general de l’Estat, Álvaro García Ortiz, per presumpta prevaricació administrativa a l’ascens de Dolores Delgado a fiscal de la Sala del Militar al Tribunal Suprem. Aquesta acció legal ha generat gran controvèrsia i ha posat al centre del debat la independència i la imparcialitat del Ministeri Fiscal.

El context de l’ascens de Dolores Delgado

Segons el PP, l’ascens de Dolores Delgado a la màxima categoria del Ministeri Fiscal va ser realitzat amb l’objectiu de “pagar un deute de gratitud” i propiciar-ne la incorporació a la carrera en aquesta categoria. El partit argumenta que el fiscal general va tenir un “caràcter decisiu” en aquest nomenament, al·legant que es va cometre un delicte de prevaricació administrativa.

Cal destacar que el Tribunal Suprem ja va anul·lar l’ascens de Delgado el mes de novembre passat, perquè considera que hi va haver “desviació de poder” per part del seu successor. Ara, el PP presenta una querella en què sosté que García Ortiz sabia que no comptava amb el suport legal per proposar Delgado per al càrrec, i que la proposició va ser “arbitrària” i es va realitzar en contra de l’opinió de la majoria del Consell Fiscal.

Acusacions addicionals contra Dolores Delgado

A més de la querella per prevaricació administrativa, fonts del PP han destacat que Dolores Delgado ha estat acusada recentment per un fiscal anticorrupció d’apartar-lo d’investigacions rellevants per a l’interès mercantil de la parella, l’exjutge Baltasar Garzón. Aquestes acusacions han generat encara més polèmica sobre l’actuació de Delgado i la possible influència en decisions judicials.

La sentència del Tribunal Suprem

A la sentència del novembre passat, el Tribunal Suprem va considerar que l’ascens de Dolores Delgado buscava omplir una falta de la legislació en vigor i que s’apartava de la finalitat pròpia de la potestat de resoldre convocatòries per a places del Ministeri Fiscal. Segons el Suprem, això és una desviació de poder i podria constituir un delicte de prevaricació segons l’article 404 del Codi Penal.

Conclusions

El cas de l’ascens de Dolores Delgado i la querella presentada pel Partit Popular per prevaricació administrativa ha generat un debat intens sobre la independència i la imparcialitat del Ministeri Fiscal. El Tribunal Suprem ja va anul·lar l?ascens de Delgado per desviació de poder, i ara serà l?encarregat d?avaluar la querella presentada pel PP. El resultat d’aquest procés legal serà determinant per al futur de Dolores Delgado i per a la percepció de la justícia al nostre país.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00