Inici » Les comunitats es reuniran per a reformar el sistema de finançament

Les comunitats es reuniran per a reformar el sistema de finançament

by PREMIUM.CAT
una mujer sentada en un escritorio con un libro en la mano y señalando algo en la otra, Ayshia Taşkın, rutkowski, retrato de un personaje, arte y lenguaje

El Ministeri d’Hisenda inicia el calendari per a abordar la reforma del sistema de finançament

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, està programant reunions amb els presidents autonòmics per abordar la reforma del finançament i corregir les deficiències del model vigent. La ministra ha instat als dirigents autonòmics a deixar de costat les posicions radicals de cada territori i a treballar per arribar a un acord de país per millorar el finançament de les comunitats autònomes i les entitats locals.

Pressions i demandes de les comunitats pitjor finançades

Recentment, els presidents de la Comunitat Valenciana, Andalusia, Múrcia i Castella-la Manxa van expressar el seu descontentament respecte a la falta de fons de l’Estat. La ministra ha anunciat la convocatòria dels dirigents autonòmics per materialitzar la reducció del deute acordat pel PSOE amb ERC i ha expressat la seva voluntat de reformar el sistema de finançament, buscant el suport del PP.

Reclamacions i negocis polítics

En aquest sentit, s’ha alçat la veu d’Alberto Núñez Feijóo, mostrant-se crític amb la falta de diàleg del Govern de Pedro Sánchez amb els presidents autonòmics. L’oposició demana una atenció urgent a aquesta qüestió, mentre que els socialistes valencians insisteixen en la necessitat de condonar el deute per permetre la financiació als mercats.

Postures i compromisos

María Jesús Montero ha assegurat que no hi ha problema a incrementar els recursos per a les comunitats autònomes i ha ressaltat la importància d’una reassignació equitativa dels nivells de l’Administració per garantir l’autonomia financera. Les declaracions de la ministra han generat controvèrsia respecte a la inclusió d’un mecanisme compensatori fins a la reforma del sistema en els propers pressupostos generals de l’Estat.

Continuen les demandes i la pressió

Els presidents autonòmics continuen pressionant pel finançament adequat, recalcant la importància d’aquesta reforma per garantir els drets sanitaris, d’equitat sanitària i dels serveis socials a Espanya. Les demandes de la Comunitat Valenciana han obert un debat sobre la viabilitat del sistema actual i la necessitat d’una condonació del deute per mantenir els serveis públics al mateix nivell que la resta de l’Estat.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00