Inici » El debat sobre la prohibició de la mutilació genital femenina a Gàmbia

El debat sobre la prohibició de la mutilació genital femenina a Gàmbia

by PREMIUM.CAT

Reaccions mundials a la proposta de llei a Gàmbia

La decisió de l’Assemblea Nacional de Gàmbia de debatre un projecte de llei per derogar la prohibició de la mutilació genital femenina ha generat un fort impacte a nivell mundial. En cas de ser aprovat, Gàmbia esdevindria el primer país en aixecar aquesta prohibició, desencadenant diverses reaccions de rebuig arreu del planeta, incloent-hi Catalunya.

Posicions de les entitats catalanes davant la proposta legislativa

La Comissió de Dones Advocades de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i la Comissió de Dones i d’Igualtat de l’Associació Intercol·legial de Col·legis professionals de Catalunya han expressat el seu rebuig a aquesta iniciativa a través d’un comunicat conjunt, destacant la importància de respectar els drets fonamentals de les dones.

Declaracions del legislador Almameh Gibba

El legislador Almameh Gibba, impulsor del projecte de llei, argumenta que la prohibició de la mutilació genital femenina va en contra de la cultura gambiana. Això ha generat un intens debat sobre la relació entre la cultura, els drets humans i la violència de gènere.

Impacte de la mutilació genital femenina a Gàmbia

Segons dades d’Unicef, prop del 46% de les nenes de 14 anys o menys a Gàmbia han patit mutilació genital femenina. Aquesta xifra augmenta fins al 73% en el grup de nenes i dones de 15 a 49 anys. A nivell global, més de 230 milions de nenes i dones han estat víctimes d’aquesta pràctica, posant en relleu la necessitat de protegir els drets humans bàsics de les dones i les nenes.

La tendència creixent de la mutilació genital femenina, juntament amb la disminució de l’edat a la qual es realitza aquesta pràctica, són motius d’inquietud segons Unicef. Les famílies opten cada vegada més per mutilar les nenes a edats més primerenques per minimitzar els impactes físics i psicològics, plantejant un repte en la protecció dels drets de les dones.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00