Inici » Temperatures de primavera a la Garrotxa en plè hivern

Temperatures de primavera a la Garrotxa en plè hivern

by PREMIUM.CAT
un pueblo con un camino de tierra y montañas al fondo con árboles y arbustos en primer plano y un camino de tierra que conduce al pueblo, Carlo Carrà, vista panorámica, una pintura mate detallada, románico

La comarca registra màximes històriques al mes de gener

La Garrotxa ha experimentat aquest dijous una jornada extraordinària pel que fa al clima. Enmig de l’hivern, la comarca ha gaudit de temperatures pròpies de la primavera. Així ho confirmen els rècords que ha assolit el Servei Meteorològic de Catalunya.

Tant a Olot com a la Vall d’en Bas s’ha superat el rècord de temperatura al mes de gener. Amb més de dues dècades de dades, el Meteocat no havia mesurat mai en un gener a la Garrotxa una temperatura tan elevada com la d’avui. A la Vall d’en Bas s’ha registrat la màxima més alta: 25,3 graus, dos graus més que el rècord anterior que es va donar el 20 de gener de 2007. La temperatura de la Vall d’en Bas ha estat la segona més alta de Catalunya aquest dijous.

Olot també bateix el seu rècord de calor

A la capital de la Garrotxa s’ha arribat a una màxima de 25,2 graus, una dècima menys que a la Vall d’en Bas. Segons el Meteocat, 21 dels 117 observatoris que hi ha a Catalunya han superat els seus rècords de màximes en un mes de gener. La temperatura més alta d’aquest dijous s’ha produït també a terres gironines, concretament a Anglès (25,4 graus). Són tres graus menys que el rècord de calor que es va assolir a Catalunya: 28 graus a l’Observatori de l’Ebre el 28 de gener de 2021.

Una situació anòmala que es repetirà

Els experts meteorològics expliquen que aquesta situació anòmala es deu a l’entrada d’aire càlid procedent de l’Àfrica que ha provocat un augment de la temperatura a tot el territori. A més, la manca de vent i de núvols ha afavorit que els termòmetres s’hagin disparat. Segons les previsions, aquesta tendència es mantindrà durant els propers dies, amb temperatures molt per sobre de la mitjana del mes de gener.

You may also like

Temperatures de primavera a la Garrotxa en plè hivern

by PREMIUM.CAT
un camino de tierra que atraviesa un campo verde y exuberante con una montaña al fondo y un muro de piedra al costado, Alén Diviš, vista panorámica, una pintura mate, tonalismo australiano

La comarca registra màximes històriques al mes de gener

La Garrotxa ha experimentat aquest dijous una jornada extraordinària pel que fa al clima. Enmig de l’hivern, la comarca ha gaudit de temperatures pròpies de la primavera. Així ho confirmen els valors rècord que ha mesurat el Servei Meteorològic de Catalunya.

Tant a Olot com a la Vall d’en Bas s’ha superat el rècord de temperatura al mes de gener. Amb més de dues dècades de dades, el Meteocat no havia detectat mai en un gener a la Garrotxa una temperatura tan elevada com la d’avui. A la Vall d’en Bas és on s’ha assolit la màxima més alta: 25,3 graus, dos graus més que el rècord de calor registrat fins ara a l’estació garrotxina que es remuntava al 20 de gener de 2007. La temperatura de la Vall d’en Bas ha estat la segona més alta de Catalunya aquest dijous.

Olot també bateix el seu rècord de calor

A la capital de la Garrotxa s’ha arribat a una màxima de 25,2 graus, una dècima menys que a la Vall d’en Bas. Segons el Meteocat, 21 dels 117 observatoris que hi ha a Catalunya han superat els seus rècords de màximes en un mes de gener. La temperatura més alta d’aquest dijous s’ha donat també a terres gironines, concretament a Anglès (25,4 graus). Són tres graus menys que el rècord de calor registrat mai a Catalunya: 28 graus a l’Observatori de l’Ebre el 28 de gener de 2021.

Un fenomen meteorològic poc freqüent

Aquestes temperatures tan altes en plè hivern són el resultat d’un fenomen meteorològic poc freqüent conegut com a ‘vent càlid’. Es tracta d’un corrent d’aire que prové de llatituds baixes i que es va escalfant a mesura que ascendeix per les muntanyes. Això provoca que les zones altes tinguin temperatures més elevades que les baixes, com ha passat avui a la Garrotxa.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00