Inici » L’Ajuntament de Lloret pagarà 1,27 milions pel sobrecost de les obres de la piscina

L’Ajuntament de Lloret pagarà 1,27 milions pel sobrecost de les obres de la piscina

by PREMIUM.CAT

Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya rebaixa el pagament de l’Ajuntament de Lloret per les obres de la piscina

Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha posat punt final a una qüestió que l’Ajuntament de Lloret portava arrossegant des de l’any 2013. Segons la sentència, l’Ajuntament haurà de pagar 1.273.322,57 euros a la unió temporal d’empreses (UTE) que va construir la piscina olímpica del municipi a causa del sobrecost de les obres. Aquesta quantitat és una rebaixa de 399.566 euros respecte a la decisió inicial del jutjat contenciós-administratiu l’any 2022 (https://www.softcatala.org/resum-de-textos-en-catala/).

El context de les obres de la piscina a Lloret de Mar

L’origen d’aquesta situació es remunta a finals del 2010, quan l’aleshores batlle Xavier Crespo (CiU) va decidir engegar les obres de la piscina amb un pressupost inicial de 9,5 milions d’euros. No obstant això, els treballs van finalitzar amb un sobrecost d’1.672.888 euros a causa d’una modificació del projecte que es va aprovar durant el govern de Crespo sense l’aprovació del ple municipal. La UTE formada per OHL SA i Àrids Vianna va presentar una reclamació al jutjat per un import de 1,6 milions d’euros, que corresponia a les modificacions del pressupost i que, segons la UTE, l’Ajuntament els devia (https://www.softcatala.org/resum-de-textos-en-catala/).

La decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

L’any 2022, el jutjat contenciós-administratiu va emetre una sentència a favor de la UTE, reconeixent-li l’import reclamat. No obstant això, l’Ajuntament de Lloret va decidir apel·lar aquesta sentència. Ara, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha estimat parcialment el recurs de l’ens local. Segons la nova sentència, l’Ajuntament haurà de pagar 1.273.322,57 euros a la UTE, una quantitat que inclou despeses de gas i electricitat, així com millores no executades i l’import del tancament. No obstant això, el tribunal ha desestimat la pretensió de l’Ajuntament de deduir les penalitats de demora (https://www.softcatala.org/resum-de-textos-en-catala/).

Reaccions i possibles accions futures

L’oposició a l’Ajuntament de Lloret, formada per Tots per Lloret, ERC Lloret i Sumem Lloret, ha sol·licitat a l’alcalde Adrià Lamelas (PSC) que aparti temporalment el regidor de Mobilitat i Salut, Joan Antoni Escalona (PSC), per la seva vinculació amb possibles irregularitats a l’AFA de l’Escola Pompeu Fabra. Fins ara, l’Ajuntament no ha donat cap resposta a aquesta sol·licitud, el que ha generat crítiques per part de l’oposició. En aquest sentit, Albert Robert de Tots per Lloret ha anunciat la possibilitat de convocar un ple extraordinari per tractar aquest tema.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00