Inici » El Comú d’Escaldes continua la seva aposta per la conservació del patrimoni històric

El Comú d’Escaldes continua la seva aposta per la conservació del patrimoni històric

by PREMIUM.CAT

El Comú d’Escaldes adquireix noves propietats a la zona històrica

El comú d’Escaldes manté la seva política d’adquirir patrimoni i, sobretot, d’invertir a la zona històrica. Els cònsols de la parròquia han anunciat la compra de dues noves propietats a la part alta, una operació que s’haurà de validar en la propera sessió de consell de comú prevista per la setmana que ve.

Detalls de les adquisicions

En aquesta nova adquisició, s’ha comprat a Casa Molines una borda antiga al carrer Copríncep de Gaulle, just al costat de la pastisseria Estopiñán, per un import de 600.000 euros. A més, s’ha adquirit la borda de l’antic Molí del Puader i la parcel·la del costat per 550.000 euros. Aquestes adquisicions representen un pas important en la conservació del patrimoni històric de la zona.

Justificació de les adquisicions

El cònsol menor, Quim Dolsa, ha afirmat que la situació financera del comú permet afrontar aquestes adquisicions. Es preveu fer un crèdit extraordinari per materialitzar la compra, que es finançarà amb tresoreria, que actualment suma més de 30 milions d’euros. A més, ha assegurat que es tracta d’una compra molt interessant si es compara la quantitat que n’ha pagat el comú i el què val un pis a Escaldes.

Usos previstos

La corporació encara no ha decidit quin ús es donarà a les noves adquisicions patrimonials, però s’ha plantejat la possibilitat de traslladar-hi algun dels departaments comunals que ara estan a Casa Comuna o de destinar-les a equipaments per a la ciutadania.

Objectius de conservació i ús dels terrenys

Els cònsols han remarcat la importància d’invertir en la zona històrica de la parròquia i han expressat la seva voluntat de treballar per mantenir un país de benestar, lluny de la pressió de l’especulació i la bogeria constructiva. A més, s’ha destacat la intenció de convertir aquestes adquisicions en elements d’interès històric i cultural per a la comunitat.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00