Inici » Agressions a professors: una problemàtica creixent

Agressions a professors: una problemàtica creixent

by PREMIUM.CAT

El sindicat educatiu USTEC·STEs denuncia l’augment d’agressions a professors

El sindicat educatiu USTEC·STEs (IAC) ha alertat sobre l’increment d’agressions a professors per part de l’alumnat. Segons una enquesta realitzada pel sindicat, dos de cada tres docents han estat víctimes d’agressions. Aquesta enquesta ha estat contestada per 11.000 professors i professores, i posa de manifest la preocupant situació que viuen molts professionals de l’ensenyament.

Falta de protocols i directrius clares

USTEC lamenta la falta de protocols i directrius clares per part de l’administració per fer front a aquesta problemàtica. Segons el sindicat, no hi ha cap protocol ni aplicatiu que permeti deixar constància de les agressions, ni directrius clares sobre com actuar davant d’aquestes situacions. Això fa que molts docents es trobin desemparats i no coneguin els seus drets i els passos a seguir.

Agressions cada vegada més habituals

Segons USTEC, les escenes d’agressivitat, insults i amenaces són cada vegada més freqüents i s’estan normalitzant. L’enquesta realitzada pel sindicat revela que un 63,76% dels docents han rebut alguna agressió per part de l’alumnat. D’aquestes agressions, un 14,20% van ser físiques, un 46,47% verbals i un 3,34% van causar danys a objectes. A més, un 29,77% dels docents assegura haver rebut agressions per part de les famílies dels alumnes.

Desconeixement dels drets i manca de suport

Malgrat l’augment d’agressions, molts docents desconeixen els seus drets i els passos a seguir en aquests casos. USTEC denuncia la manca de suport per part de l’administració i la falta de coneixement sobre els Comitès de Salut i altres òrgans de vigilància i prevenció de riscos laborals. Això fa que no hi hagi xifres clares que permetin dimensionar amb precisió aquesta problemàtica.

Campanya per visibilitzar el problema

Davant d’aquesta situació, USTEC ha posat en marxa una campanya per donar visibilitat a aquesta problemàtica i exigir solucions per part de l’Administració. L’objectiu de la campanya és proposar instruccions clares per a les persones afectades i establir un registre de totes les agressions. A més, es reclama la creació d’un protocol d’actuació perquè els docents sàpiguen com actuar davant de les conductes agressives.

La importància de l’educació en valors

USTEC destaca la importància de l’educació en valors i la necessitat de protegir el benestar psicoemocional i la seguretat dels professionals de l’ensenyament. Tot i reconèixer que algunes conductes agressives poden tenir un rerefons de salut mental o problemes emocionals dels alumnes, el sindicat insisteix en la importància d’actuar davant d’aquestes conductes per protegir les persones afectades i perquè és el més educatiu que es pot fer.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00