Inici » Educació per a la pau: treballant els conflictes armats des de l’àmbit educatiu

Educació per a la pau: treballant els conflictes armats des de l’àmbit educatiu

by PREMIUM.CAT

Introducció

L’any 2024 ha començat amb una sèrie de conflictes armats que han posat de manifest la importància de treballar per la pau. En aquest sentit, des de l’Arxiu Comarcal, el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i els Serveis Territorials d’Educació del Baix Llobregat s’ha desenvolupat el cicle “Conflictes armats i processos de pau des de la investigació i l’educació”. Aquest cicle té com a objectiu proporcionar a les escoles recursos i eines per abordar aquests temes de manera efectiva.

El curs

El curs està dirigit al professorat de secundària de la comarca del Baix Llobregat, especialment als docents que treballen en projectes o supervisen treballs de recerca de batxillerat relacionats amb els conflictes armats i els processos de pau. Les sessions també poden ser interessants per al públic en general que vulgui conèixer les arrels històriques dels conflictes armats actuals i la documentació disponible a l’Arxiu sobre la lluita per la pau en el passat.

El curs consta de 5 sessions de dues hores cadascuna. Aquestes sessions inclouen dues conferències que proporcionen el marc teòric i dos tallers que permeten l’ús de la documentació de l’Arxiu per a l’elaboració de propostes didàctiques.

El programa

El cicle s’inicia el dimarts 30 de gener, coincidint amb el Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENYP), que commemora l’assassinat de Mahatma Gandhi l’any 1948. Aquesta data és significativa, ja que Gandhi és un dels pacifistes més reconeguts i emblemàtics del món.

L’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat disposa de dos fons documentals molt rics per treballar la cultura de la pau. Un d’ells és el fons de la Fundació Utopia Joan N. Garcia-Nieto d’Estudis Socials del Baix Llobregat, que conté documentació relacionada amb les organitzacions de Pax Christi i Justícia i Pau, així com altres campanyes contra les guerres dels anys seixanta i setanta. L’altre fons és el fons Enric Prat Carvajal, que conté documentació sobre els moviments socials pacifistes, antimilitaristes i d’objecció de consciència de les dècades dels anys vuitanta i noranta del segle XX.

Inscripcions i detalls

Les inscripcions per als docents es poden realitzar a través del següent enllaç: [Detall d’activitat (gencat.cat)](https://www.gencat.cat/). El curs es durà a terme a l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, situat a Sant Feliu de Llobregat (c/ Clementina Arderiu, 23). Les sessions tindran lloc de 18:30 a 20:30 hores els dies 30 de gener i 6, 13, 20 i 27 de febrer de 2024.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00