Com preparar el Tershi, un paté de carabassa típic de Líbia
Si vols sorprendre els teus convidats amb una recepta diferent i saborosa, et recomanem que provis el Tershi, un paté de carabassa que té el seu origen a Líbia i que també és molt popular a la gastronomia jueva. Mercadona ens ha facilitat els passos per elaborar aquest plat, que és molt fàcil i ràpid de fer. Només necessites uns pocs ingredients i una bona torrada de pa de pita per acompanyar-lo.
Ingredients per a 4 persones
Per fer aquest paté de carabassa necessitaràs els següents ingredients, que pots trobar a Mercadona:
- 4 alls
- Oli d’oliva al gust
- 500 grams de carabassa tallada a trossos
- Sal al gust
- 1 culleradeta de pebre vermell dolç de La Vera
- 1 culleradeta de comí
- El suc d’una mitja llimona
- 20 grams de pebrots rostits
- Mitja culleradeta de caiena
- 1 pa de pita
- Comí en gra al gust
Elaboració pas a pas
Per preparar aquest deliciós paté de carabassa has de seguir aquests senzills passos:
- Pela i elimina el germen dels alls. Després, trosseja’ls i sofregiu-los a foc suau en una cassola amb una mica d’oli d’oliva fins que estiguin daurats i caramel·litzats.
- Afegeix la carabassa, que prèviament has de pelar, netejar i tallar a daus. Remena bé perquè s’impregni del sabor dels alls.
- Incorpora les espècies: la sal, el comí, el pebre vermell i la caiena. També afegeix el suc de llimona i barreja tots els ingredients. Deixa coure la carabassa a foc mitjà durant uns 10 minuts o fins que estigui tendra.
- Tritura els pebrots rostits amb una batedora i afegeix-los a la cassola amb la carabassa. Si ho creus necessari, rectifica de sal i d’espècies segons el teu gust.
- Treu la carabassa del foc i deixa que es refredi una mica. Després, tritura-la amb una batedora o un processador de menjar fins que tingui una textura de paté.
- Torra el pa de pita al forn o a la torradora i talla’l a triangles. Serveix el paté de carabassa en un bol i decora’l amb una mica de comí en gra per sobre. Acompanya’l amb el pa de pita i gaudeix d’aquesta recepta exòtica i deliciosa.