Inici » Promoció de la cultura de la pau a través de l’educació

Promoció de la cultura de la pau a través de l’educació

by PREMIUM.CAT

Introducció

L’any 2024 ha començat amb una sèrie de conflictes armats que han posat de manifest la necessitat de treballar en la promoció de la cultura de la pau. En aquest sentit, des de l’Arxiu Comarcal, el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i els Serveis Territorials d’Educació del Baix Llobregat s’ha desenvolupat el cicle de formació “Conflictes armats i processos de pau des de la investigació i l’educació”. Aquest cicle té com a objectiu proporcionar als docents de secundària de la comarca del Baix Llobregat les eines necessàries per treballar aquests temes amb els seus alumnes.

Descripció del curs

El curs està especialment dirigit als docents que treballen en projectes o supervisen treballs de recerca de batxillerat relacionats amb els conflictes armats i els processos de pau. No obstant això, les sessions també són obertes al públic en general interessat en conèixer les arrels històriques dels conflictes armats actuals i la documentació disponible a l’Arxiu sobre la lluita per la pau en el passat.

El curs consta de 5 sessions de dues hores cadascuna. Les dues primeres sessions són conferències que proporcionen el marc teòric necessari per comprendre els conflictes armats actuals i els processos de pau. Les altres tres sessions són tallers pràctics en els quals els participants treballaran amb la documentació de l’Arxiu per desenvolupar propostes didàctiques.

Programa del curs

Marc teòric

– Les arrels històriques dels conflictes armats actuals. El cas d’Israel i Palestina, a càrrec de l’historiador Enric Prat.

– Processos de pau i negociació de conflictes armats, a càrrec de l’investigadora Anna Villellas Ariño de l’Escola de Cultura de Pau de la UAB.

Tallers amb documentació de l’Arxiu

– Els moviments de la Pau a Catalunya, anys 80 i 90. Possibles treballs de recerca sobre els moviments per la pau i fons documentals, a càrrec de l’historiador Enric Prat.

– El fons de la Fundació Utopia Joan N. Garcia Nieto i els moviments per la pau. Propostes de recerca. Exemple de recerca sobre el moviment de l’objecció de consciència, a càrrec de Bea Jiménez Martos.

– Aplicació dels continguts del curs a la recerca en els centres educatius, a càrrec de Marcel·lí Canals i Xavier Cortés.

Inscripcions i detalls

Les inscripcions per als docents es poden realitzar a través del següent enllaç: [Detall d’activitat (gencat.cat)](https://www.gencat.cat/serveis/educacio/convocatories/2024/activitats/inscripcions/activitats.htm)

Lloc i horari

Les sessions del curs es realitzaran a l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, situat a Sant Feliu de Llobregat (c/ Clementina Arderiu, 23). L’horari de les sessions serà de 18:30 a 20:30 hores.

Calendari

Les sessions del curs es realitzaran els dies 30 de gener i 6, 13, 20 i 27 de febrer de 2024.

You may also like

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00